De Praktijk

Welkom op de pagina van Tandartsenpraktijk Aelbrechtskade.

Een gezond gebit draagt bij aan een goede lichamelijke gezondheid. Om uw gebit gezond te houden en/of om grotere problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om regelmatig uw gebit te laten controleren door uw tandarts. Wij adviseren u om twee keer per jaar op controle te komen bij ons. Gedurende deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op: gaatjes, de condities van uw tandvlees, de randafsluiting van vullingen, de aanwezigheid van tandsteen en mogelijke aanwezige ontstekingen.
U kunt ons bellen voor een afspraak.

Wij bieden zorg op maat in een vriendelijke, moderne en professionele omgeving. Naast hoogwaardige tandheelkundige controles en behandelingen kunnen onze patiënten bij ons terecht voor alles wat met mondhygiëne te maken heeft.

Onze praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde.

Behandelingen

Tandartsenpraktijk Sanitas staat voor kwalitatieve, duurzame tandheelkunde en patiënttevredenheid. U kunt bij ons terecht voor al uw algemene tandartsbehandelingen zoals:

 • Periodieke controles
 • Preventieve mondzorg & Gebitsreiniging
 • Vullingen
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Kronen & Bruggen
 • Facings
 • Protheses
 • Gebitsbeschermers

Tarieven & Betalingen

De betaling van de behandelingen die u ondergaat bij onze praktijk loopt via Famed. Famed kan de behandeling meestal direct declareren bij uw zorgverzekering, mits u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten.

Als uw limiet is overschreden of geheel niet verzekerd bent voor de tandarts, ontvangt u van Famed een acceptgiro om het resterende bedrag te voldoen. U kunt de rekening uiteraard ook direct betalen na uw behandeling en vervolgens eventueel indienen bij uw zorgverzekering, die u dan uitbetaalt.
De prestatiecodes en tarieven voor tandheelkundige zorg zijn vastgelegd door de overheid via de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Klachten

Wij willen graag ons werk professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt. Desondanks is het mogelijk dat u geen goed gevoel heeft na contact met een medewerker van onze praktijk. Wij willen dat dan zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.

Dit kunt u online doen met dit klachtenformulier of het schriftelijk in te vullen in de praktijk.

Onze klachtenfunctionaris neemt uw klacht dan in behandeling.
Bent u daarna nog niet tevreden? Dan kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de onderstaande Klachtencommissie in onze regio.
U kunt zich ook direct tot de klachtencommissie wenden, maar wij hopen dat u eerst contact met ons opneemt.

Associatie Nederlandse Tandartsen
Margriettoren, 9e etage
Haaksbergweg 75
1101 BR Amsterdam Zuidoost
Tel : 020 – 2374 750
kc@ant-tandartsen.nl
www.ant-tandartsen.nl

Links

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel van titanium. Meestal is een implantaat voorzien van een schroefdraad en een microfijn geruwd oppervlak voor een goede hechting met het bot.
Als een eigen tand of kies verloren is gegaan of er nooit is geweest, kan een implantaat in het bot van de kaak geplaatst worden. Het bot groeit vast tegen het implantaat aan (osseointegratie). Na verloop van tijd kan er een tand, een kies, een brug of een prothese op bevestigd worden. Hierdoor zijn losse (uitneembare) tandvervangingen niet meer nodig.

Redenen om implantaten te nemen

Implantaten kunnen worden toegepast in de volgende situaties:

 • Bij (dreigend) verlies van één of meer tanden en/of kiezen waarvan u of uw tandarts vindt dat deze vervangen moeten worden.
 • Als u een (gedeeltelijke) prothese hebt die niet comfortabel aanvoelt of die als een “vreemd lichaam” blijft voelen.
 • Als u problemen heeft met uw kunstgebit. Bijvoorbeeld: loszitten, moeilijk kauwen of spreken, pijn bij het eten of esthetische problemen zoals een ingevallen mond en/of wangen.

Soms kunnen implantaten gebruikt worden als verankering bij orthodontische behandelingen.

Wat zijn de voordelen van een prothese op implantaten
Een gewoon kunstgebit heeft dikwijls onvoldoende houvast op de kaak. Dat is vervelend als u spreekt en eet. Het maakt u onzeker. In gezelschap kunt u erdoor in verlegenheid worden gebracht.
Een prothese op implantaten is een kunstgebit dat vastklikt. Het zit comfortabel en geeft u zekerheid en zelfvertrouwen als u praat. U kunt weer eten wat u wilt en lachen zonder hand voor uw mond.

Het gehele traject wordt in meerdere behandelingen uitgevoerd en neemt 1,5 tot 6 maanden in beslag. Voor vragen, meer informatie of om een afspraak te maken voor een consult kunt u contact opnemen via de contactgegevens.

Uw allerwitste glimlach
Snel, veilig en effectief: Met de Philips Zoom! Whitespeedlamp kunt u al tijdens een bezoek aan uw tandarts van 60 minuten een stralend, witte glimlach hebben.

Door licht geactiveerde technologie voor krachtig bleken
In tegensteling to veel andere systemen gebruikt Philips Zoom! Whitespeed een eigen LED-lichttechnologie om het bleekproces te versnellen. Hiermee behaalt u maximale resultaten in minimale tijd.Zoom WhiteSpeed Whitening LED Accelerator geeft 100% sterkere lichtintensiteit dan de sterkste concurrerende professionele bleeklamp, zonder concessies op het gebied van veiligheid.

Aanbevolen en toegepast door uw tandheelkundige

Philips Zoom! Whitespeed bleekbehandeling wordt toegepast door uw tandheelkundige, zodat u weet dat het de beste en veiligste optie voor uw tanden is. De behandeling kan thuis worden voortgezet met Philips Zoom! DayWhite of Philips Zoom! NiteWhite. Laat u adviseren door uw tandheelkundige over de meest geschikte bleekbehandeling voor uw gebit.

De behandeling
Voor we met de behandeling van start gaan, controleren we altijd eerste de gezondheid van uw gebit. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw gebit. Hiervan maakt de tandtechnicus een bleeklepel van kunststof. Dit is het bitje waarmee de bleekvloeistof op de tanden aangebracht wordt. U moet het bitje vervolgens 6 tot 8 uur op uw gebit dragen. Dit kunt u gewoon thuis doen nadat u duidelijke instructies hebt ontvangen.

Het resultaat
Het uiteindelijke resultaat van het tanden bleken verschilt per persoon. Dit hangt af van de oorspronkelijke kleur van uw tanden en de conditie van uw gebit. Echter realiseren wij met deze bleekmethode de best mogelijke resultaten.

Let op: bij het bleken van tanden zullen vullingen, kronen, bruggen en facings niet witter worden. Deze hebben namelijk een andere samenstelling waarop de bleekvloeistof geen effect heeft.

Nazorg
Het glazuur van uw gebit kan na de behandeling tijdelijk iets poreuzer zijn. Wij adviseren u dan ook om de eerste twee à drie uur na de behandeling niets te eten. U kunt wel water of melk drinken. Daarnaast raden wij u aan om tot 48 uur na de behandeling niet te roken en de volgende dranken en voedingsmiddelen niet te gebruiken:

 • Koffie en thee
 • Rode wijn
 • Donkergekleurde frisdranken
 • Zure fruitsoorten
 • Rode sauzen

Wat kost tanden bleken?
Bent u overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. Maak dan direct een afspraak met ons. Wij hebben momenteel een actie waardoor u niet de normale prijs van €300,- betaalt maar een vaste prijs van €275,- voor uw gehele onder- en bovengebit.

INSCHRIJVEN
SPOED